Ook honden kunnen een teek krijgen

Iets wat heel vervelend is, maar zeker vaak voorkomt, is het hebben van een teek. Specifiek bij dieren. Een teek hond kan dan ook zeker voorkomen en heb je ongetwijfeld een keer weg moeten halen bij je hond. Logisch ook, want dit kan snel gebeuren als je lekker aan het wandelen bent in het bos. Honden spelen nou eenmaal lekker door de bosjes heen en hier zitten veel teken en daarom is het zeker goed om hier aandacht aan te besteden.

Het weghalen van een teek

Ook bij je hond is het verstandig om deze op tijd weg te halen. Het is namelijk net zo goed niet fijn voor een hond om een teek te hebben. Als je deze teek weghaalt, zorg er dan voor dat je ook echt alles weg haalt. Kom je er later achter dat er toch een deel van de teek is blijven zitten? Haal dan ook het laatste beetje weg. Het kan namelijk zo zijn dat er een infectie ontstaat en dat is niet wenselijk. Een teek weghalen kun je doen met een speciaal tangetje. Deze is dan ook bij veel plekken te verkrijgen. Doe dit ook vooral met een speciale teken tank, want dit is niet voor niets gemaakt. 

Checken, checken en nog eens checken

Bij het weghalen van een teek moet je een draaiende beweging maken om de teek er goed uit te krijgen. Een teek kan, maar hoeft niet besmet te zijn met de zieke van Lyme. Deze ziekte is erg onprettig en kan net zo goed voor een hond nadelig zijn. Neem dus altijd het zekere voor het onzekere en haal de teek zo snel mogelijk weg. Het is logisch dat je niet altijd ziet of je hond een teek heeft. Kijk dus goed op verschillende plekken na een bezoekje van bijvoorbeeld een bos. 

Blijf genieten van een wandeling in het bos

Dat een hond een teek kan oplopen in een bos betekent zeker niet dat je niet meer naar het bos kunt gaan. Het is namelijk een plek waar een hond lekker vrij kan rondrennen en lekker kan spelen. Het is overigens ook niet zo dat je hond heel snel door een teek gebeten wordt. Laat dit je dan ook echt niet tegenhouden en maak een lekkere wandeling door het bos. Na de wandeling check je simpelweg gewoon even jezelf en je hond tegen teken en dan kun je er weer tegenaan. Je zult zien dat je hier zeker van kunt genieten.